Inre hamn är ety omtyckt vattenhål för nöjeslystna. Foto Linn Malmen.

Blomstrande nöjesliv i Karlstad

Trevliga dagsaktiviteter, högklassiga matupplevelser och ett sprudlande nattliv. Möt några av entreprenörerna bakom nöjesstaden Karlstad.

Om du hade besökt Drottninggatan 21 i Karlstad under 1930-talet hade du mött brödraparet Gustaf och Gunnar Ohlsson som drev elektronikfirman Bröderna Ohlssons Elektriska. I dag huserar ett annat brödrapar i lokalen, med samma efternamn. Entreprenörerna Andreas och Mattias Olsson omvandlade dock elektriciteten, twistade om firmanamnet och öppnade 2014 upp den i dag White Guide-listade krogen, Br. Olssons Elektriska.

- I dag innefattar Andreas och Mattias koncern såväl konferens- som catering och eventverksamhet. I maj öppnar de sin andra Karlstadsrestaurang, Br. Olssons Bazaar, belägen i det nybyggda kontorshuset Skeppet i området Inre hamn. Konceptet inkluderar även ett café, bageri och en 450 kvadratmeter stor uteservering att tillbringa ljumma sommarkvällar på.

 -      En folklig och lättsam stämning ska sätta prägeln i kombination med vällagad mat. Kockarna kommer tillaga en del av maten i en stor serveringslucka för att ge gästerna en större matupplevelse, berättar Andreas Olsson.

Den breda menyn kommer erbjuda allt från vedugnsbakad pizza till skaldjur och annan mat som med fördel delas. Uteserveringen ska bli en grönskande och sällskaplig oas för mindre liveakter och sommarklubbar.

- Vi vill skapa en plats dit du kan komma för en god lunch, middag eller bara goda drinkar i en skön miljö. Varje torsdag kommer vi även att bjuda in till livequiz vilket varit mycket uppskattat på vår krog, Olssons Brygga, i Arvika.

Karlstads mötesplats

I hjärtat av Karlstad hittar du Karlstad Congress Culture Center, ett av Nordens största och mest moderna mötesanläggningar. På den totalt 18 000 kvadratmeter stora mötesytan anordnas allt från storslagna liveföreställningar till partikongresser och privata fester. Evenemangskalendariet är omfattande och varierat och tillställningarna avlöser varandra.

Förutom de 18 olika lokalerna som rymmer sällskap på upp till 1620 personer huserar även restaurang Karl IX i byggnaden. Där tillagas mat av närproducerade råvaror enligt värmländska traditioner. Det gör det möjligt att boka smakupplevelsen i samband med ett evenemang eller beställa med catering till annan destination. Är du på tillfälligt besök i Karlstad hittar du dessutom stadens gedigna hotellutbud precis runt hörnet.

Bo bekvämt

Med ett blomstrande nöjesliv krävs bra boendemöjligheter. 2016 enades därför alla Karlstads hotell i föreningen Hotellgruppen för att förbättra tillgängligheten och stärka Karlstad som besöksdestination.

Arbetet har fungerat väldigt bra hittills. Vi samarbetar med de flesta aktörerna när det gäller evenemang och marknadsför oss utåt, både genom våra respektive hotell och gemensamt. Vi tävlar dessutom kontinuerligt ut biljetter i våra sociala medier till många evenemang, säger Helena Andersson från Hotellgruppen.

Sugen på en övernattning i Karlstad? Här hittar du hotellen som ligger centralt i Karlstad.

Här kan du läsa mer om Värmlands och Karlstads pärlor enligt White Guide.

Putte i Parken, Sveriges största gratisfestival.
Photo credit: Putte i Parken, Sveriges största gratisfestival.
Putte i Parken, Sveriges största gratisfestival.
Ät gott på någon av stans bästa restauranger.
Photo credit: Ät gott på någon av stans bästa restauranger.
Ät gott på någon av stans bästa restauranger.
Nej