Café Carl

Glava
Ta en vilopaus under sommarens utflykter i Glaskogens Naturreservat vid Café Carl beläget i Herrgårdsbacken, Lenungshammar.
Café Carl är en nytimrad stuga som uppfördes efter en brand 2015 i den gamla Karl XII:s stuga. Stugan har till största delen byggts upp av lokala entreprenörer. Timret i stugan är långsamtväxande fura från Älvdalen, skiffret på taket är från Glava och stenarna i öppna spisen är från reservatet.

För dig som vill vandra finns en fin Natur- och kulturstig som startar från Café Carl. Stigen är promenadvänlig och passar även bra för barnvagnar.
I caféet erbjuds kaffebröd, våfflor, bakad potatis med räkröra, panini, sallader, Karl XII:s smörgås och mycket mer. Caféet har fullständiga rättigheter.

Caféet är öppet dagligen från mitten av juni till slutet av augusti. Övriga året är stugan öppen vissa dagar för våffelservering. Det går även att hyra stugan för möten och sammankomster.
Om du vill ha en liten souvenir med hem så säljs det lokalproducerade hantverk och produkter.
Öppettider
INFO
Plats
2021: 18 juni - 22 augusti dagligen 12.00-18.00 (full meny). Övriga året: tisdag - lördag, 12:00 - 15:00 (endast våffelservering).
Arrangör
Stiftelsen Glaskogen Arvika
Skolgatan 36
671 31 Arvika
glaskogen@arvika.se
Namn
Café Carl
Adress
Lenungshammar
670 20 Glava
Kommun: Arvika
Beskrivning
Café Carl är ett sommaröppet café som ligger mitt i Glaskogens Naturreservat, nära campingen och infocentralen i Lenungshammar.
Tillbaka
Besök hemsida
Cafe