Artsan Bread.

Artisan lyfter brödet till nya höjder

Mattias Dröschmeister och Gustav Fagerman är barndomsvännerna bakom succébageriet Artisan Bread. Med ständigt nytänkande entusiasm skapar de bakverk i alla dess former.

Artisan Bread är ett modernt hantverksbageri inspirerad av den franska bageritraditionen. Här erbjuds bröd, konditori och kaffe i en vacker miljö.

Vi träffar Mattias Dröschmeister på den myllrande matmarknaden Smaka på Värmland i Kristinehamn. I tältet intill pågår febril aktivitet där Bagarfesten är i full gång.

– Bagarfesten är ett koncept som jag och Gustav kom på för några år sedan där vi samlar duktiga bagare på en plats för att baka tillsammans. Det är en skön energiboost att få träffa andra likasinnade och utbyta erfarenheter, säger Mattias.

Mattias och Gustavs resa tillsammans började för omkring fem år sedan då de över en kopp kaffe i Karlstad bestämde sig för att starta Artisan Bread på Kasernhöjden i Karlstad.

– Det var en slump kan man säga. Jag jobbade i Norge och Gustav jobbade som bagare i Sverige. Jag ville egentligen byta bana men sen bara klaffade allt.

Det tog inte ens fem minuter innan vi blev supertaggade på att starta ett bageri ihop. Och snabbt var succén ett faktum. Inte nog med att Artisan Bread listas som en av Sveriges bästa kaféer i White Guide – dessutom kan Gustav Fagerman numera titulera sig ”Årets Bagare 2018”.

– Både jag och Gustav blir rastlösa om vi gör samma sak för länge. Vi tänker väldigt lika och strävar alltid efter att röra oss framåt, höja ribban och bli bättre på det vi gör.amåt, höja ribban och bli bättre på det vi gör.

Läs mer: artisanbread.se

Text: Marcela Elofsson Foto: Linnea Lindblad

Fikasugen?

Boken Café Värmland tar dig med på en fikaresa till 50 kondis och caféer. Med läckerheter från Lurö i syd till Branäs i norr och Årjäng i väst till Karlskoga i öst.

Nej