Anders ”Järnmannen” Olsson

Bild på Anders Olsson
För världsmästaren Anders ”Järnmannen” Olsson finns inga hinder utan bara möjligheter.

Efter att ha råkat ut för olyckliga omständigheter i vården är Anders Olsson förlamad från midjan och nedåt. Detta ledde till några tuffa år för Anders där han var sängbunden och nära att mista hoppet och framtidstron. Lyckligtvis utmanades han av en kamrat och det gav honom verkligen en knuff framåt i rätt riktning.

Idag jobbar Hagforsbördige Anders Olsson för att inspirera andra att tro på sig själv och att inge dem hoppet om att allt är möjligt. Skillnaden, den gör man själv, menar han. Kanske är det uppväxten i Hagfors som präglat hans framåtanda och kämparglöd. Anders har skördat stora framgångar inte bara som idrottsman utan även som människa genom sitt enträgna arbete att förbättra sig själv och att nå sina mål. Anders specialitet är långloppsimning och han kom under år 2008 i mål som nionde man bland 3000 icke- handikappade i Vansbrosimningen. Hans många meriter ger honom verkligen skäl till hans smeknamn, Järnmannen från Hagfors.

Hans senaste satsning är projektet Wild Water Challenge, en insamling där han under sommaren 2013 simmade längs hela Klarälven. Målet är att under sommaren 2014 arrangera ett inspirerande Camp Järnmannen för funktionshindrade placerat i Hagfors Kommun, där hans vision är att visa att allt är möjligt och att det inte finns några begränsningar!

”Sedan tidigare är jag guldmedaljör och världsmästare i handikappsimning. Jag letar ständigt efter nya utmaningar och ett sätt att förverkliga dem”

Relaterade sidor